Μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης

Πώς γίνεται: Με ανώδυνη υποδόρια έγχυση λιποδιαλυτικών ουσιών (πχ. φωσφατιδυλοχολίνη: βασικό φωσφολιπίδιο της λεκιθίνης σόγιας. Ενεργοποιεί τη λιπόλυση και διασπά το λίπος, δεσοξυχολικό οξύ: γαλακτωματοποιεί το λίπος, καρνιτίνης: συμβάλλει στη μεταφορά και διάσπαση των λιποκυττάρων στη μιτοχόνδρια μεμβράνη). Γίνονται πολλαπλοί νυγμοί τοπικά στα σημεία με το συσσωρευμένο λίπος (κοιλιά, μηροί, μπράτσα, γόνατα, σαγόνι). Το λίπος απομακρύνεται από τον οργανισμό δια της λεμφικής οδού.

Πρόκειται για μια θεραπεία απλή, γρήγορη και χωρίς παρενέργειες.

Συνεδρίες:

Ο αριθμός των συνεδριών εξατομικεύεται με τις ανάγκες του σώματος. Συνήθως προτείνονται 3 – 6 συνεδρίες ανά 15 ημέρες. Στάδιο συντήρησης: 1 – 2 συνεδρίες το έτος.

Ενημερωτική συζήτηση και λήψη αναλυτικού ιστορικού, αποφυγή αντιπηκτικών και αλκοόλ. Μπορεί να γίνει εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

15 – 30 λεπτά.

΄Αμεση επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μπορεί να εμφανιστεί παροδικό ερύθημα, οίδημα, μικροεκχυμώσεις (μελανιές). Συνιστάται η άφθονη λήψη υγρών και μασάζ στην περιοχή θεραπείας καθημερινά. Αποφυγή της πολύωρης ορθοστασίας και του καθίσματος.