Αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP: Platelet Rich Plasma)

Τι είναι: Η Αυτόλογη Mεσοθεραπεία, γνωστή και ως Vampire Face Lift είναι μια από τις δημοφιλέστερες θεραπείες προσώπου των σταρ του Χόλιγουντ. Χρησιμοποιείται ως υλικό θεραπείας το αίμα του ασθενούς και όχι έτοιμα κοκτέιλς. Εξαφανίζει τα σημάδια του χρόνου χωρίς χειρουργείο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά για επιβράδυνση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων.

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και μειώνεται η παραγωγή του κολλαγόνου. Με την Aυτόλογη Mεσοθεραπεία εκμεταλλευόμαστε τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων για ανάπλαση του δέρματος. Πραγματοποιείται με την λήψη μικρής ποσότητας αίματος από περιφερική φλέβα, στη συνέχεια φυγοκεντρείται σε εξειδικευμένο μηχάνημα για το διαχωρισμό του αίματος στα βασικά συστατικά του (πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια). Από αυτά χρησιμοποιούμε το πλάσμα με τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Εν συνεχεία εγχέεται στην επιδερμίδα ενέσιμα ή με τη χρήση συσκευής micro-needling.

Ενδείξεις:

  • Αντιγήρανση και σύσφιξη προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, ραχιαία επιφάνεια άκρων χειρών
  • Διόρθωση λεπτών ρυτίδων
  • Ανάπλαση κολλαγόνου
  • Βελτίωση υφής της επιδερμίδας και ενυδάτωση
  • Ουλές ακμής
  • Μαύροι κύκλοι

Ανάλογος με την έκταση εφαρμογής (30 – 60 λεπτά).

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Μπορεί να υπάρχει ερυθρότητα, μικροεκχυμώσεις και ήπιος ερεθισμός.

Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, με βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας. Συνεχής βελτίωση για τις πρώτες 3-4 εβδομάδες