Τι είναι κυτταρίτιδα: Συσσώρευση λίπους, υγρών και τοξινών ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Τα λιποκύτταρα αυξάνουν σε όγκο, συμπιέζουν αγγεία και επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.

Αίτια: Οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, σε ορμονικές διακυμάνσεις, εγκυμοσύνη, κακή τοπική αιμάτωση, καθιστική εργασία, κάπνισμα, αλκοόλ και κακή διατροφή, παχυσαρκία – αν και παρατηρείται και σε αδύνατες γυναίκες. Εμφανίζεται μετά την εφηβεία και επιμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.
Πού εμφανίζεται: μηρούς, γλουτούς, γόνατα, κνήμες (γάμπες), κοιλιά, εσωτερικό των μπράτσων.

Συχνά παρά την άσκηση και τη βελτίωση της διατροφής, επιμένει η κυτταρίτιδα γι’ αυτό απαιτούνται συμπληρωματικές θεραπείες στο ιατρείο.

Μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας

Πώς γίνεται: Με ανώδυνη διαδερμική έγχυση συσφικτικών, λιποδιαλυτικών ουσιών, βιταμινών και θρεπτικών ουσιών που μειώνουν την κυτταρίτιδα, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και διασπούν τα λιποκύτταρα.

Τα κυριότερα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία είναι: καρνιτίνη (Lcarnitine): βασικό συστατικό των κυττάρων, συμβάλλει στη μεταφορά και διάσπαση των λιποκυττάρων στη μιτοχόνδρια μεμβράνη, καφεΐνη (caffeine): αναστέλλει φωσφοδιεστεράσες και αφυδατώνει τα λιποκύτταρα, αγκινάρα (artichoke): διεγείρει τη λεμφική αποσυμφόρηση και αποτοξινώνει, centella asiatica: αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και συσφίγγει, ruscus aculeatus: ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων βελτιώνοντας την κυκλοφορία, silicium: απαραίτητο για τη δομή του χορίου που αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.

Η εφαρμογή γίνεται διαδερμικά (ενέσιμα ή με micro-needling ή και με συνδυασμό και των δύο). Πρόκειται για μια θεραπεία απλή, γρήγορη και χωρίς παρενέργειες για αποσυμφόρηση, σύσφιξη και μείωση της κυτταρίτιδας.

Συνεδρίες:

Συνήθως προτείνονται 5 – 10 συνεδρίες ανά εβδομάδα. Η επιλογή των ουσιών που χρησιμοποιούνται καθώς και ο αριθμός των συνεδριών εξατομικεύεται με τις ανάγκες του σώματος. Στάδιο συντήρησης: 1 συνεδρία το μήνα και στη συνέχεια 1 συνεδρία κάθε 6 εβδομάδες.

Ενημερωτική συζήτηση και λήψη αναλυτικού ιστορικού, αποφυγή αντιπηκτικών και αλκοόλ. Μπορεί να γίνει εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

15 – 30 λεπτά.

΄Αμεση επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μπορεί να εμφανιστεί παροδικό ερύθημα, οίδημα, μικροεκχυμώσεις (μελανιές). Συνιστάται άφθονη λήψη νερού, μασάζ στις περιοχές θεραπείας και αποφυγή της πολύωρης ορθοστασίας και καθίσματος.

ΒΙΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΕΠΤΙΔΙΑ 

Τι είναι: Βασίζεται σε μια μοναδική τεχνολογία εκλεκτικής δράσης με σταθερή και σταδιακή απελευθέρωση βιομιμητικών πεπτιδίων. Διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ μεταφέρει και αποδεσμεύει σταδιακά αλυσίδες πεπτιδίων συνεχώς για 15 ημέρες, μέχρι να αποδομηθεί πλήρως.

 

Πώς δρουν: Τα βιομιμητικά πεπτίδια ως δομικά συστατικά του ίδιου του δέρματος δρουν απευθείας στους υποδοχείς των κυττάρων χωρίς να προκαλούν καμία παρενέργεια, ερεθισμό ή φλεγμονή καθιστώντας τη θεραπεία απόλυτα ανώδυνη και ασφαλή. Η διαρκής τροφοδοσία του δέρματος με πεπτίδια προκαλεί μέγιστη διέγερση των φυσικών του μηχανισμών που το ωθούν να επιδιορθώσει και να αποκαταστήσει με εξαιρετική αποτελεσματικότητα διαταραχές. Το υλικό εισάγεται τοπικά στις προβληματικές περιοχές. Ενισχύουν τη διάσπαση του λιπώδους ιστού, συρρικνώνουν τα λιποκύτταρα και αναστέλλουν τον ανασχηματισμό τους. Επιπλέον ενισχύουν τη σύνθεση κολλαγόνου που βελτιώνει την υφή του δέρματος.

Συνεδρίες:

Απαιτούνται μόλις 1 – 3 συνεδρίες ανά 2 εβδομάδες για ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Καθώς αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τη μεταφορά και απελευθέρωση εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας ενεργών συστατικών οι απαιτούμενες συνεδρίες είναι πολύ λιγότερες σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεσοθεραπείες.

15 – 30 λεπτά.

Αμεση επιστροφή στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μπορεί να εμφανιστεί παροδικό ερύθημα, οίδημα, μικροεκχυμώσεις (μελανιές). Συνιστάται άφθονη λήψη νερού, μασάζ στις περιοχές θεραπείας και αποφυγή της πολύωρης ορθοστασίας και καθίσματος.