Νήματα σώματος

Τι είναι: Πρόκειται για μια επαναστατική, ελάχιστα επεμβατική, καινοτόμος μέθοδος ανόρθωσης και αντιμετώπισης της χαλάρωσης. Το thread lifting εφαρμόζεται στο δερματολογικό ιατρείο χρησιμοποιώντας ειδικά ενέσιμα νήματα με ασφάλεια, χωρίς επιπλοκές και χωρίς χειρουργικές τομές.

Τα νήματα κατασκευάζονται από υλικό πολυδιοξανόνης: πιστοποιημένο CE, ασφαλές, χωρίς παρενέργειες, πλήρως απορρόφησιμο και βιοσυμβατό. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται για την κατασκευή των απορροφήσιμων χειρουργικών ραμμάτων.

Περιοχές τοποθέτησης: μπράτσα, κοιλιά, γλουτοί, μηροί.

Τρόπος δράσης: Δημιουργία πλέγματος που στηρίζει το δέρμα, γύρω από το οποίο θα παραχθεί νέο κολλαγόνο που ανορθώνει τους ιστούς, χωρίς τομές άρα χωρίς πιθανότητα εμφάνισης ουλών. Μετά την τοποθέτηση τους αρχίζουν να απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε 2 με 3 μήνες. Σε πρώτη φάση ξεκινάει η διαδικασία επούλωσης τραύματος και εν συνεχεία δημιουργείται αντίδραση ξένου σώματος (με συσσώρευση αιμοπεταλίων και φλεγμονωδών κυττάρων) και σε δεύτερη φάση ενεργοποίηση ινοβλαστών με παραγωγή κολλαγόνου και αγγειογένεση. Επιπλέον ο μηχανικός ερεθισμός δέρματος που προκαλείται από τη βελόνα ενεργοποιεί επιπρόσθετα την παραγωγή κολλαγόνου. Επομένως το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στη διέγερση της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης. Πλήρης απορρόφηση από τον οργανισμό σε 1-2 έτη.

Ανάλογος με τον αριθμό των νημάτων που θα τοποθετηθούν και την περιοχή, από 30 – 60 λεπτά.

Άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες. Μπορεί να εμφανιστούν μικροεκχυμώσεις, οίδημα και ήπιο αίσθημα τραβήγματος, υποχωρούν σε λίγες ημέρες.